News , Guide

Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού: Δράσεις για προστασία του Δασικού Πάρκου Τροόδους

Σκοπός της εκστρατείας είναι η συμβολή στην καθαριότητα του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού διοργανώνει εκστρατεία καθαρισμού στο Δασικό Πάρκο Τροόδους, εντοπίζοντας σημεία για την τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων και καθαρίζοντας περιοχές όπως μονοπάτια της φύσης, φράγματα και πάρκα. Σκοπός της εκστρατείας είναι η συμβολή στην καθαριότητα του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, καθώς και η προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνείδησης στους νέους. Το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό μεγάλης οικολογικής αξίας, προσφέροντας μοναδικές εικόνες ομορφιάς σε κάθε επισκέπτη. Για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε, είναι απαραίτητο να το διατηρούμε σε υψηλά περιβαλλοντικά επίπεδα, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα.

IMG_8519.JPG

Το τελευταίο διάστημα, χιλιάδες συμπολίτες μας αναζητούν χαλάρωση και δροσιά στη φύση, εκδράμοντας σε βουνά, μονοπάτια της φύσης, φράγματα και λίμνες. Δυστυχώς, πολλοί αφήνουν πίσω τα σκουπίδια τους, προκαλώντας εικόνες ντροπής. Η ανθρώπινη δραστηριότητα διαταράσσει και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, με σοβαρές επιπτώσεις για την ίδια τη ζωή μας.

20230924_190710.jpg

Γι’ αυτό, παρατηρείται παγκόσμια μια αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προσπάθεια για τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση. Είναι πλέον αποδεκτό ότι το κλίμα αλλάζει σε παγκόσμια κλίμακα. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για τα περιβαλλοντικά θέματα, με όραμα να διαμορφώσουμε Ενεργούς Πολίτες που θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία όλων μας.Στόχος  αυτής της προσπάθειας είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η ενημέρωση των νέων για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέσω αυτής της δράσης, οι νέοι θα ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ θα καλλιεργηθούν αξίες όπως η ανακύκλωση, η μείωση και η επαναχρησιμοποίηση.Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν κάτοικοι της κοινότητας Αγρού και της Πιτσιλιάς.

Οι νέοι της υπαίθρου, ζώντας κοντά στη φύση, έχουν ιδιαίτερη αγάπη για το πράσινο και αγωνίζονται για την προστασία και διάσωση των δασών του τόπου μας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια κοινωνική παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας στους νέους της περιοχής Τροόδους την ευκαιρία να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τη φύση, να συμμετάσχουν ενεργά και να εκφράσουν την αγάπη τους για τα δάση μας, συνεισφέροντας στον αγώνα για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής.Στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους. Θέλουμε, μέσω αυτής της εκστρατείας, να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και να τους κάνουμε να αγαπήσουν τα δέντρα και τη φύση.

Η επαφή με τον φυσικό πλούτο της Κύπρου θα τους βοηθήσει να εκτιμήσουν και να σεβαστούν τις ομορφιές του τόπου μας. Επίσης, σκοπός μας είναι η ενθάρρυνση των νέων να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενημέρωση σε οικολογικά θέματα. Μέσα από την εκστρατεία, θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων σε κρατικό δάσος συνιστά αδίκημα. Επίσης, θα διανείμουμε ενημερωτικό υλικό στα σχολεία της περιοχής.

Αναμενόμενα Αποτελέσματα:

  • Οι νέοι συμμετέχοντες θα ενισχύσουν την ενεργό συμμετοχή τους ως πολίτες και τη συνεισφορά τους στην κοινωνία.
  • Θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προβλήματα, της κλιματικής αλλαγής.
  • Θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για άλλους νέους.
  • Θα καλλιεργήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και θα αναπτύξουν πράσινες δεξιότητες.
  • Θα αλλάξουν τον καθημερινό τους τρόπο δράσης, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

H εκστρατεία στηρίζεται απο τον Οργανισμο Νεολαίας Κύπρου μέσω του προγράμματος "Πρωτοβουλίες Νέων"

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close